اردوی گروه جهادی سلامت برای خدمترسانی بهداشتی و درمانی به جامعه معظم ایثارگری استان برگزار شد که رهاورد درمانی و پزشکی برای خراسان جنوبی داشت.
به گزارش ۷۲۴پرس، روزهای ابتدایی دیماه سرد است و کلینیک امام رضا (ع) بیرجند مملو از جمعیتی که به یک امید پا در این محیط درمانی گذاشتهاند و آن امید، نعمتی است به نام سلامتی. نعمتی که گاهی در مناطق محروم، دور میشود و غیرقابلدسترس.
پزشکانی از تهران و سایر شهرهای بزرگ آمدهاند تا مرهم درد بیمارانی باشند که به دلیل دوری از امکانات درمانی گاه بار چندین ساله یک بیماری را بر دوش میکشند و چه نوید زیبایی است حضوری از پزشکان تمام تخصصها برای چند روزی در شهر. به میان ازدحام مردم میرویم، در مطب پزشکان حضور مییابیم تا شیرینی این حضور چندروزه را بازگو کنیم.
چشمانتظاری برای درمان
عبدالحسین عبداللهی بهلولی، یکی از جانبازان دفاع مقدس در جریان مراجعه به تیم جهادی خدمترسان به خانواده شهدا و ایثارگران مستقر در کلینیک امام رضا (ع) بیرجند در گفتوگو با خبرنگار ۷۲۴پرس، بیان کرد: «بنده به عشق شهید محمود کاوه مقدم در جبه گذاشتم».
وی با بیان اینکه این اردوی خدمات درمانی با رویکرد جهادی یکی از اقدامات بسیار مؤثر و خوبی است که در حال اجرا است، افزود: «ما بهعنوان جامعه هدف این اردو از رقمخوردن این اتفاق بسیار خرسندیم و امیدواریم تکرار برگزاری داشته باشد».
عبداللهی بهلولی، با بیان اینکه جامعه هدف ایثارگران، جانبازان، آزادگان و خانواده شهدا از سال ۶۵ تاکنون که قریب به ۴۰ سال میشود چشمانتظار برگزاری اینگونه اردوها هستیم، تصریح کرد: «تابهحال برنامه خدمات درمانی مشابهی در استان برگزار نشده است».
دعایی برای عاقبتبهخیری
هما خراشادیزاده، از شهروندان بیرجندی که برای درمان به کلینیک امام رضا (ع) مراجعه کرده، میگوید: «از حضور پزشکان در این چندروزه در استان قدردانی میکنیم و امیدوارم در تمام زندگی همچون امروز که دل ما را شاد کردند، عاقبتبهخیر و شاد باشند».
حس نوعدوستی اهرم حرکت بهسوی جهادگری است
زهرا عباسی مقدم، متخصص زنان و زایمان تیم جهادی خدمترسان به خانواده شهدا و ایثارگران مستقر در کلینیک امام رضا (ع) بیرجند در گفتوگو با خبرنگار ۷۲۴پرس، بیان کرد: «قریب به سه سال است که در اردوهای جهادی مشارکت دارم».
وی با بیان اینکه هدف از تشکیل تیمهای جهادی بهداشت و درمان و برگزاری اردوهای جهادی خدمترسانی است، افزود: «باتوجهبه افزایش هزینههای خدمات درمانی و مهاجرت پزشکان برگزاری این اردوها کمک به آلام بشری است».
عباسی مقدم، با بیان اینکه ارائه خدمات پزشکی، بهداشتی و درمانی به خانوارهای کمبضاعت که از عهده پرداخت هزینههای ویزیت مطبهای خصوصی برنمیآیند محوریت اصلی تیمهای جهادی است، تصریح کرد: «حس نوعدوستی اهرم حرکت بهسوی جهادگری است».
محمدصادق قاسمی، عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در گفتوگو با ۷۲۴پرس اظهار کرد: «خانواده شهدا دینی بر گردن ما دارند و لازم است علم خود را برای درمان و کمک به آنان استفاده کنیم و این حقی بر گردن ماست».
ازبینرفتن درد بیمار بهترین هدیه و توشه سفر من است
مهدی عباسی، متخصص طب سنتی که تجربه ۱۵ساله طبابت در حوزه طب سنتی را دارد در گفتوگو با ۷۲۴پرس گفت: «در ماه یکدفعه با گروه جهادی در هر نقطه از کشور با اردوهای جهادی همراه میشوم».
وی با بیان اینکه این اردوها تجربهای ورای پزشکی و طب به من ارائه داد، افزود: «یکی از مواردی که در اردوها رخ میدهد این است که پزشکان در مناطق محروم حضور مییابند و خدمات را به افرادی ارائه میدهیم که از امکانات و خدمات بهدور بوده و یا دیر به آنان این خدمات میرسد».
این متخصص طب سنتی با بیان اینکه گاهی در اردوها با مناطقی مواجه میشویم که در آن درمانگاه وجود ندارد، تصریح کرد: «این امر برای پزشکان بسیار ارزشمند است که به افرادی کمک کنیم که از خدمات درمانی بهدور هستند».
عباسی با بیان اینکه ازبینرفتن درد بیمار بهترین هدیه و توشه سفر من است که باعث سرور روح است، اظهار کرد: «طب سنتی تقریباً در تمام تخصصها دست دارد و این امر باعث میشود به افراد بسیاری کمک کنیم».
وی، توصیهای نیز به پزشکان جوان داشت و گفت: «همه امور در این دنیا نیست و ما زندگی پس از مرگی داریم که اصل زندگی و بینهایت هر انسانی آنجاست و باید برای زندگی پس از مرگ کاری کرد که این اردوهای جهادی به معنای همان کار است».
رابطه مالی بین پزشک و بیمار باید توسط دستگاههای بیمهگذار قطع شود
دکتر علی طاهر، متخصص اورولوژی و فلوشیپ فوقتخصصی اورو انکولوژی از تهران که همراه اردوی جهادی سلامت ویژه خانوادههای ایثارگران به بیرجند سفر کرده نیز گفت: «برای اولینبار است در این اردوها حضور پیدا کردهام؛ چراکه بهعنوان یک پزشک وظایف انسانی داریم که باید به آن عمل کنیم».
وی با بیان اینکه از سویی نام خانواده معظم شهدا و ایثارگران نیز انگیزه را برای پزشکی و درمان مضاعف میکند، افزود: «انگیزه نوعدوستی یک پزشک را به مناطق مختلف کیلومترها دورتر از محل طبابتش میکشاند. باید شرایط بهگونهای باشد که برای پزشک انگیزه ایجاد شود تا در شهرهای کمبرخوردار فعالیت و خدمت کند».
این پزشک با بیان اینکه تعرفه و پرداخت هزینه توسط بیمه در هیچ نقطه دنیا به این صورت مرسوم نیست؛ از سویی در طی چند ماه، حقوق پرداختی و کارانه پزشکان پرداخت نمیشود و این باعث کاهش انگیزه در پزشکان برای فعالیت در مناطق محروم میشود، تصریح کرد: «رابطه مالی بین پزشک و بیمار قاعدتاً باید توسط دستگاههای بیمهگذار قطع شود و سیاستگذار یعنی دولت و وزارت بهداشت باید به این امر توجه کنند».
درمان بیماریهای بهتعویقافتاده در قالب اردوهای جهادی
رضا محمدی؛ پزشک عمومی ساکن تهران نیز که همراه گروهدرمانی برای خدماترسانی به مردم استان حضور یافته در گفتوگو با ۷۲۴پرس گفت: «تعداد زیادی از اردوها را در طول عمر طبابتم حضور داشتهام و معتقدم در شرایط فعلی که عموم مردم از خدمات درمانی بهرهمند نیستند اردوها ملجائی برای رسیدگی به بیماران خواهند بود».
وی با اشاره به تلاش برای درمان بیماریهای بهتعویقافتاده و توجه به بیماریهای خاص و توجه به چالشهای استانی در اردوهای جهادی سلامت، افزود: «در این اردوها به بیماران خاص که سالهاست مشکل دارند رسیدگی میشود و حضور پزشکان در این اردوها در نهایت منجر به حل چالشهای درمانی حتی در طولانیمدت خواهد شد».
مریم یارقلی، متخصص زنان و زایمان بیمارستان مصطفی خمینی تهران نیز علت حضورش را توجه به استانها در حوزه درمانی برشمرد و گفت: «ویزیت زنان را برعهده دارم و امیدوارم روزی برسد که هیچ فردی به دلیل عدم وجود خدمات درمانی از درمان بازنماند».
طبق گفته مدیرکل دفتر تشکلهای ایثارگری و مشارکتهای مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور، گروه جهادی سلامت در آخرین روز حضور در استانها گزارش تخصصی خود را ارائه میدهند که به استانداری و دانشگاه علوم پزشکی ارجاع میشود تا چالشهای درمانی هر استان مشخص و فکری برای رفع آن انجام گیرد.
شب یلدا
#کریسمس
#آشپزی
#خراسان جنوبی